Dostupni linkovi

Državni vrh Srbije pozvao kosovske Srbe da izađu na izbore 3. novembra


Državni vrh Srbije pozvao je Srbe sa severa Kosova da izađu na kosovske lokalne izbore 3. novembra jedinstveno, izjavio je u četvrtak uveče savetnik predsednika Srbije Marko Đurić.

Đurić je izjavio da nijedna odluka, bilo da je vezana za izbore ili budućnost Srba na Kosovu, neće biti doneta bez učešća predstavnika kosovskih Srba.

"Važno je istaći da nijedna odluka, bilo da je vezana za izbore bilo za budućnost Srba na Kosovu, neće biti doneta bez učesnika predstavnika srpskog naroda i svih građana Srbije na Kosovu", rekao je Đurić novinarima.

Nakon tročasovnog sastanka državnog vrha sa predstavnicima Srba sa severa Kosova, Đurić je novinarima rekao da su izbori na Kosovu bili centralna tema sastanka u predsedništvu ali da je državni vrh nastojao da upozna Srbe sa Kosova sa detaljima razgovora iz Brisela i da čuje njihove stavove.

Predstavnik Srba iz opštine Zvečan Dragiša Milović rekao je da su Srbi na sastanku pozvani da izađu na izbore na Kosovu, ali da će oni o tome razmisliti, kako bi se našlo zajedničko rešenje.
XS
SM
MD
LG