Dostupni linkovi

Đukanović o aferi Snimak 22. jula


Milo Đukanović sa ministrima na press konfrenciji 16.jula
Milo Đukanović sa ministrima na press konfrenciji 16.jula
Sašlušanje crnogorskog premijera i lidera DPS Mila Đukanovića pred skupštinskim Anketnim odborom za rasvetljavanje afere “Snimak” biće održano 22. jula.

Đukanović je prvobitno trebalo da bude saslušan 16. jula, ali je to odloženo, jer je crnogorski premijer tog dana imao tematsku konferenciju za novinare posvećenu vladinoj politici prema Kombinatu aluminijuma Podgorica KAP.

Afera “Snimak” u vezi je sa objavljivanje audio snimaka sa sjednica organa DPS na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Đukanović je ranije kazao da je afera „Snimak“ plod opozicione manipulacije, kako bi ostvarila bolji rezultat na izborima u toj državi.

Anketni odbor do sada je saslušao više funkcionere DPS-a, a svi oni su negirali navode da je bilo prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova te partije.

Odlukom o formiranju Anketrnog odbora predviđeno da na čelu tog tijela bude predstavnik opozicije, odnosno Koča Pavlović iz Demokratskog fronta.

Prema odluci o formiranju, Anketni odbor treba da do kraja jula završi parlamentarnu istragu o aferi “Snimak”.

Zamjenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković saopštio je ranije da je pokrenut i istražni postupak u vezi afere “Snimak”, dodajući da ispitivanje tog slučaja neće trajati u nedogled.
XS
SM
MD
LG