Dostupni linkovi

Irinej: Nisam kritikovao državno rukovodstvo


Patrijarh srpski Irinej saopštio je da je lažna informacija da je u razgovoru sa patrijarhom moskovskim i sve Rusije Kirilom kritikovao i iznosio optužbe na račun državnog rukovodstva Srbije.

"Ova dezinformacija nije samo zlonamerna, anticrkvena, već odaje nameru njenih sastavljača da poremeti tradicionalno bratske odnose i poverenje izmedju srpskog i ruskog naroda", navodi se u saopštenju Kabineta patrijarha (www.spc.rs).

Patrijarh je naveo da je jedna od centralnih tema razgovora bila vezana za problem Kosova i Metohije, ali da je on zamolio svog domaćina da podrži stav SPC o očuvanju Kosova u sastavu Srbije.

"Sve drugo predstavlja konstrukciju odredjenih političkih, medijskih a možda i paracrkvenih krugova, koji iz svojih interesa ne biraju sredstva da pošto-poto isprovociraju sukob crkve i države Srbije", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se izražava očekivanje da mediji koji su objavili tu lažnu vest, "povodeći se za lažljivim izvorom ili izvorima", objave i "demanti iz prve ruke".
XS
SM
MD
LG