Dostupni linkovi

Milošević: "Snimak" nije bio zloupotreba



Politički direktor Demokratske partije socijalista (DPS) Tarzan Milošević negirao je na saslušanju zbog afere “Snimak”, da je uoči izbora bilo zloupotreba projekata u stranačke svrhe.

Afera “Snimak” vezana je za objavljivanje audio snimaka sa sednica organa DPS na kojima je govoreno o upotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, odnosno zapošljavanju po partijskoj pripadnosti uoči prošlogodišnjih parlamentarnih izbora.

Milošević, koji je u periodu na koji se odnosi afera “Snimak” bio ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, kazao je da su projekti MIDAS-a, koji se odnose na poljoprivrednike, bili pod strogom kontrolom Svetske banke, te da nije bilo zloupotreba u partijske svrhe.

Skupština Crne Gore ranije je formirala Anketni odbor za rasvetljavanje afere “Snimak”, a tokom parlamentarne istrage biće saslušano 15 drzavnih i funkcionera DPS-a, medju kojima i lider te stranke i crnogorski premijer Milo Djukanović.

Anketni odbor do sada je saslušao više funkcionere DPS-a, a svi oni su negirali navode da je bilo prilikom zapošljavanja bilo favorizavanja članova te partije.

Zamenik vrhovnog državnog tužioca Crne Gore Veselin Vučković saopštio je ranije da je pokrenut i istražni postupak u vezi afere “Snimak”, dodajući da ispitivanje tog slučaja neće trajati u nedogled.
XS
SM
MD
LG