Dostupni linkovi

Novi Putinov preformans, ovaj put sa podmornicom


Vladimir Putin u istraživačkoj podmornici
Ruska državna televizija prikazala je snimke predsjednika Vladimira Putina kako ulazi u istraživačku podmornicu radi polusatne inspekcije ostataka broda koji je potonuo u Finskom zalivu 1869. godine.

"Brod leži na desnoj strani. Zaista je u savršenom stanju, ime broda može jasno da se pročita. Nije bilo strašno, veoma je zanimljivo", rekao je kasnije Putin.

Ruski ronioci otkrili su brod "Oleg" 2003. godine, a sada ga proučavaju naučnici. Brod se nalazi na dubini od 60 metara, između ostrva Gogland i Somers.

Putin (60) održava dobru fizičku kondiciju, a neke od njegovih brojnih aktivnosti u prirodi redovno su praćene pod budnim okom medija tokom prethodnih godina.

On je 2011. godine ronio u Crnom moru, a 2009. godine se mini-podmornicom spustio na dno Bajkalskog jezera.Ruski predsjednik, između ostalog, snimljen je i kako puca na tigra iz puške za omamljivanje i postavlja uređaj za praćenje na uspavanog polarnog mjedvjeda.

Putin je prošle godine priznao da su scene za mnoge od ovih fotografija unaprijed pripremljene, ali smatra da one, ipak, podižu svijest o pitanjima na koja želi da ukaže.
XS
SM
MD
LG