Dostupni linkovi

DS: Prijava zbog Bekutinog koncerta


Protiv predsednika opštine Gornji Milanovac Milisava Mirkovića biće podneta krivična prijava zbog milionskih isplata estradnim zvezdama, najavila je DS.

Na konferenciji za novinare u Gornjem Milanovcu potpredsednik Opštinskog odbora DS Dobrosav Lazarević izjavio je da je dokazano da je Mirković obmanjivao javnost o milionskom honoraru koji je dao pevačici Ani Bekuti, nazivajući to humanitarnom pomoći.

"U konsultaciji sa našim pravnim timom dobili smo saglasnost da podnesemo krivičnu prijavu zbog nenamenskog trošenja budžetskih para, a preko odborničke grupe u lokalnom parlamentu pokrenućemo pitanje njegove političke odgovornosti", rekao je Lazarević.

Funkcioner DS je naveo da je za Novu godinu u Gornjem Milanovcu pevala Aleksandra Radović za 1.700.000 dinara, što je plaćeno iz budžeta, a da su prošle nedelje gostovali Haris Džinović i grupa "Legende" i da se ne zna koliko je plaćeno i odakle.

Po njegovim rečima, u Gornjem Milanovcu se "svaka tri meseca organizuju neke svirke i pesme, a od 250 zaposlenih u Domu zdravlja njih 70 tri meseca nije primilo plate, dok iz opštine koja je osnivač te ustanove stižu samo obećanja".

"Radnici svakodnevno ostaju bez posla, ne mogu da overe zdravstvene knjižice, nijedan privredni pogon se ne radi i narodna kuhinja jedva obezbedjuje obroke sve većem broju korisnika, a predsednik opštine izdvaja milione za razne pevačice", kazao je Lazarević.
XS
SM
MD
LG