Dostupni linkovi

Vučić predlaže smenjivanje više ministara i direktora


Lider Srpske napredne stranke (SNS) i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić izjavio je danas da će iduće subote Glavnom odboru SNS predložiti smenjivanje više ministara i direktora javnih preduzeća, što očekuje i od koalicionih partnera.

"Predložiću temeljnu rekonstrukciju Vlade, promenu više ministara, ne samo jednog", rekao je Vučić novinarima posle šestočasovne sednice Predsedništva SNS u Beogradu, i dodao da će sednica Glavnog odbora biti iduće subote, 20. jula.

"U subotu će 500 ljudi odlučivati o budućnosti SNS i Srbije", kazao je Vučić i izneo da očekuje podršku većine članova Glavnog odbora SNS, a da će, u suprotnom, on snositi odgovornost.

Reako je i da je on danas prvi govorio o tome šta nije dobro uradio u Ministarstvu odbrane, a o tome su se njegove stranačke kolege takodje izjasnile na današnjoj sednici koja je, kako je rekao, bila naprona, ozbiljna i teška.

"Razgovarali smo o odgovornosti naših kadrova, ne krivično-pravnoj, već o tome šta su mogli da urade više i bolje", kazao je Vučić.

Po rečima Vučića, na sednici se nije razgovaralo o tome da on postane premijer, već je kazao da je više puta pominjao svoju ostavku, ali nije precizirao na koju od svojih funkcija.
XS
SM
MD
LG