Dostupni linkovi

Predsjednik Hrvatske Ivo Josipović u zvaničnoj posjeti BiHPredsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović danas dolazi u dvodnevnu zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Kako je i obećao prije prijema Hrvatske u EU, Josipović će prvo posjetiti BiH, gdje će ga ugostiti članovi Predsjedništva BiH. Ulazak Hrvatske u EU, kako je ranije izjavljivao Josipović, pozitivno će se odraziti i na BiH i to će biti jedna od tema za razgovor.

U Predsjedništvu BiH razgovarat će se o unapređenju ekonomskih odnosa između dvije zemlje, s osvrtom na dobre i loše strane u ovoj oblasti nakon punopravnog članstva Hrvatske u EU. Hrvatska je među prva tri najznačajnija strana investitora u BiH i najznačajniji trgovinski partner, pa će se u razgovorima i ovoj temi posvetiti velika pažnja. Bosna i Hercegovina i Hrvatska započeli su dogovore o nizu sporazuma između dvije zemlje, a malo ih je potpisano.

To su uglavnom sporazumi koji se odnose na saradnju dvije države u raznim oblastima, pa će i o tome biti govora u Predsjedništvu BiH.
XS
SM
MD
LG