Dostupni linkovi

Talibani će nastaviti napade i tokom ramazana


Avganistanski talibani obećali su danas da će nastaviti napade tokom mjeseca ramazana, odbacujući kao lažnu poruku da će nasilje prestati, rekavši da je sve to djelo državnih obavještajnih službi.

Portparol talibana Zabihulah Mudžahid rekao je da je poruka, poslata u njegovo ime elektronskom poštom,a u kojoj se obećava privremeni prekid nasilja naredne sedmice, kada počinje sveti muslimanski mjesec ramazan, još jedan pokazatelj sajber rata između talibana i obavještajnih službi.

"U tom imejlu naši neprijatelji gubitnici su pokušali da utiču na napade boraca mudžahedina. Snažno odbacujemo tu poruku i bilo kakav prekid operacija", rekao je on.

Avganistanska špijunska agencija Nacionalni direktorat bezbjednosti povećala je kontrolu talibanske sofisticirane mreže za komunikacije, koja uključuje veb sajtove i imejlove, kao i naloge na društvenim mrežama.

Mudžahid je rekao da mjesec ramazan ima poseban vjerski značaj za talibane.

"Tokom mjeseca ramazana džihad uvijek bude nagrađen. Svi mudžahedini nastaviće da primjenjuju sve borbene tehnike u napadu na neprijatelje", rekao je on, prenijela je agencija Rojters.
XS
SM
MD
LG