Dostupni linkovi

Počeo Liburnia Jazz Festival


Liburnia Jazz Festival, koji se od 4. do 7. srpnja 13. put održava u Opatiji, i ove će godine ugostiti interpretatore jazza i druge glazbe koji će na sedam pozornica izvesti 13 koncerata, najavili su organizatori na konferenciji za novinare.

Kao svojevrsna pretpremijera, najavljena je mađarska skupina Djabe, najpoznatiji jazz world fusion sastav srednje Europe, karakterističan po spoju mađarske folklorne glazbe i jazza. Skupina Djabe nastupit će 4. srpnja na terasi hotela Kvarner.

Festival 5. srpnja otvara car kubanskih ritmova Ignacio Berroa Quartet. Kako je rečeno, vodi ga jedan od najcjenjenijih svjetskih bubnjara, najpoznatiji po dugogodišnjem radu s Dizzyjem Gillespijem.

Portugalska pjevačica Maria Joao Pires nastupit će prvi put u Opatiji u subotu, 6. srpnja. Karakterizira je vokalna fleksibilnost te istodobna dramatičnost, jednostavnost i prirodnost, što publiku očarava i zbog čega je obožava.

U tzv. off programu festivala nastupit će već poznati, ali za opatijsku publiku i novi sastavi, kao što su all women jazz band Chocolate Disaster i sve poznatiji portugalsko-hrvatski jazz duo Amália Baraona i Dinko Stipaničev, rekao je umjetnički direktor festivala Elvis Stanić.

Liburnia Jazz je neprofitna i nevladina udruga. Cilj joj je njegovati i promicati kulturu i umjetnost, bez namjere stjecanja dobiti. Od 2001. organizira međunarodni Liburnia Jazz Festival i druge događaje.
XS
SM
MD
LG