Dostupni linkovi

Zeleni Srbije: Osuda Vučićeve izjave da je odbrana hrasta odlika "palanačkog duha"


Stranka Zeleni Srbije danas je oštro osudila ocenu prvog potpredsednika vlade Aleksandra Vučića da je odbrana hrasta starog 600 godina koji bi trebalo da bude posečenje zbog autoputa, odlika "palanačkog duha".

"Umesto da se prvi potpredsednik vlade bavi istragom kako je dopušteno da jedno ovako vredno prirodno dobro nije zaštićeno zakonom, da se istraži kako je do propusta pri projektovanju Koridora 11 došlo, on vređa ljude koji postavljaju prava pitanja", navodi se u saopštenju.

Ta partija je istakla da zaštita civilizacijskih vrednosti i odbrana hrasta starog 600 godina, borba za čist vazduh u Obrenovcu ili Zajači nisu odlika "palanačkog duha".

Vučić je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao da je u Srbiji "potrebna promena palanačkog duha o kojem je govorio (filosof) Radomir Konstantinović".

"Da nam ne bude glavna priča da će zbog jednog hrasta biti zaustavljena izgradnja autoputa, da ne grebemo automobile", rekao je Vučić i dodao da se ne plaši uvreda i vikanja onih koji ne žele promene zarad sopstvenih interesa.
XS
SM
MD
LG