Dostupni linkovi

Demantovano da je kompletna egipatska vlada podnijela ostavku


Egipatski ministar pravde demantovao je izvještaje televizijske stanice El-Arabija da je kompletna vlada podnijela ostavku u utorak nakon što su oružane snage dale predsjedniku Muhamedu Morsiju ultimatum od 48 sati da pristane na podjelu vlasti kao odgovor na masovne proteste.

Vlada nije podnijela ostavku i informacije koje kruže nisu istinite - rekao je ministar pravde Ahmed Sulejman novinarima nakon sjednice vlade premijera Hišama Kandila.

Šest ministara koji nisu članovi vladajućeg Muslimanskog bratstva podnijeli su ostavke u ponedjeljak, javio je Reuters.

Zvanična novinska agencija MENA izvijestila je da ministri odbrane i unutrašnjih poslova nisu prisustovali sjednici vlade.

Osim ministara i dva portparola predsjednika Egipta Mohameda Morsija podnijela su ostavke, a radi se o diplomatama od karijere, rekao je jedan zvaničnik egipatskog ministarstva spoljnih poslova koji je tražio da mu se ime ne spominje, javlja AP.

Odlazak Omara Amera i Ihaba Fahmija sa funkcija na kojima su proveli gotovo pet mjeseci, najnoviji su udarac Morsijevoj administraciji dok milioni demonstranata i egipatska vojska iskušavaju njegov autoritet.
XS
SM
MD
LG