Dostupni linkovi

Gužve kod Neuma, kamioni bili blokirani i u Bosanskom Brodu i Velikoj Kladuši


Gužve na graničnom prijelazu između Hrvatske i BiH kod Neuma iz smjera Splita ni drugi dan od ulaska Hrvatske u Evropsku uniju se ne smanjuju, a kolona kamiona tu je konstantno duga deset do 15 kilometara.

Iako carinici svoj posao obavljaju kako treba, problem se još u ponedjeljak stvorio zbog dokumentacije, pišu 24sata.hr.

Naime, vozači nisu imali manifeste za teret koji prevoze, a njih su im trebale osigurati vlastite firme. Zbog toga je dio kamiona, kako bi zaobišli teritoriju BiH, vraćen u Ploče. U Pločama su se ukrcavali na trajekt za Trpanj. Međutim, broj trajektnih linija nije bio prilagođen novonastaloj situaciji, te se i na polazak trajektom čeka po nekoliko sati.

Osim dugih čekanja, vozači su nezadovoljni i zbog troškova vožnje trajektom jer se ona po toni plaća 44 kune (oko 11,5 KM).

Na graničnim prijelazima između BiH i Hrvatske u Bosanskom Brodu i Velikoj Kladuši od sinoć je došlo do blokade u saobraćanju teretnih vozila, potvrđeno je za Klix.ba u Graničnoj policiji BiH.

Do zastoja u prelasku teretnih vozila preko graničnih prijelaza u Bosanskom Brodu i Velikoj Kladuši, u oba smjera, došlo je zbog toga što je, nezvanično, u Hrvatskoj došlo do pada sistema baze za elektronsko evidentiranje teretnih vozila.

Ova blokada je dovela do nepreglednih kolona i frustracije vozača teretnih vozila. Za to vrijeme putnički saobraćaj odvijao se nesmetano.
XS
SM
MD
LG