Dostupni linkovi

Nikolić:Sprovođenje sporazuma zavisi od Prištine


Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je u razgovoru sa šefom švedske diplomatije Karlom Biltom da će provođenje briselskog sporazuma biti jednostavno, ukoliko vlast u Prištini bude voljna da to učini kako je dogovoreno.

"Srbija je mnogo truda uložila da se normalizuju odnosi sa Prištinom i pri tome je pokazala mnogo trpeljivosti, ali nikada neće priznati nezavisnost Kosova, a ako to neko od nje očekuje, uzalud se nada", poručio je Nikolić.

On je istakao da je za posljednjih godinu dana Srbija postigla mnogo u unapređenju pozicije u svijetu, te da će jedan od prioriteta njene politike biti da i u narednom periodu radi na učvršćivanju stabilnosti i povjerenja u regionu, saopšteno je iz Pres službe predsjednika Srbije.

Bilt je čestitao najavljeni početak pristupnih pregovora Srbije sa EU, kao i za rezultate postignute na uspostavljanju trajne stabilnosti u regionu.

On je ponudio savjetodavnu pomoć Švedske da bi Srbija u najkraćem mogućem periodu prošla pristupne pregovore i što brže postala punopravni član EU, navodi se u saopštenju.
XS
SM
MD
LG