Dostupni linkovi

Čestitke Srbiji od Vestervelea,Filea,Rasmunsena


Ministar vanjskih poslova Njemačke Gvido Vestervele čestitao građanima Srbije na dobijanju datuma. Prvi čovjek NATO Anders fog Rasmusen pozdravio je odluku Evropskog savjeta.

Čestitke Srbije je uputio i Komesar za proširenje EU Štefan File.

Kako je rečeno Tanjugu u Vučićevom kabinetu, Vestervele je čestitao na naporima koje je Srbija učinila u posljednjih nekoliko nedelja, a pvom potpredsjedniku Aleksandru Vučiću na ličnim naporima koje je uložio da bi Srbija dobila datum.

Generalni sekretar NATO Anders fon Rasmusen ocijenio je da odluka Evropskog savjeta o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom pokazuje šta sve može da se postigne dijalogom i poručio da će KFOR i dalje raditi na stvaranju bezbijednog okruženja za sve građane na Kosovu.

"Pozdravljam odluku o Evropskog savjeta o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom i Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa Kosovom. To pokazuje šta sve može da se postigne putem reforme i dijaloga", napisao je Rasmusen na svom Twitter nalogu.

Komesar za proširenje EU Štefan File čestitao je i Srbiji i Kosovu na odluci Evropskog savjeta o otvaranju pristupnih pregovora.

"Čestitke Srbiji i Kosovu. Već sada se radujem pregovorima", napisao je on na svom Tviter nalogu.

Čestitke je Srbiji i Kosovu uputila i Maja Kocijančić, portparolka visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, koja je ocijenila da je Evropski savjet donio istorijsku odluku o otvaranju pristupnih pregovora sa Srbijom.

"Istorijska odluka! Lideri su odlučili da ostvore pristupne pregovore sa Srbijom i pregovore o SPP sa Kosovom. Čestitke!", napisala je Kocijančić na svom Twitter nalogu.
XS
SM
MD
LG