Dostupni linkovi

Novi skup za JMBG u ponedjeljak 1.jula u Sarajevu


Organizatori protesta za JMBG najavili su novi protest u Sarajevu za 1.jul.Demonstranti će se u ponedjeljak ponovo okupiti ispred Institucija BiH gdje će parlamentarcima poručiti da su dobili otkaz zbog svog nerada.

"Ponedjeljak je neradni dan. Svi dobronamjerni pojednici i pojedinke trebaju biti ispred zgrade Parlamentarne skupštine BiH 01. jula od 10 sati. Što nas je više, poruka koju im šaljemo je jača. Što nas je više, oni će prije početi da rade u interesu nas, običnih ljudi", navodi se u saopćenju.

Organizatori protesta također pozivaju građane da tog dana ništa ne kupuju i ne troše svoj novac te samim tim ne pune budžete.

"Odgodite plaćanje računa svim javnim preduzećima, odgodite plaćanje kazni i dadžbina državnim institucijama do 01.augusta 2013. godine. Ne punite budžete. Čuvajte svoj novac u svojim džepovima. Dobro zapamtite sve političke stranke, pojedince i pojedinke koje su trenutno u Parlamentu BiH i na vlasti. Sada im dajemo otkaz", navodi se u saopštenju neformalne grupe građana "jmbg za sve".
XS
SM
MD
LG