Dostupni linkovi

Naređena istraga o krađi struje u KAP-u


Specijalni tužilac Đurđina Nina Ivanović naredila je hitnu istragu u Kombinatu aluminijuma Podgorica KAP kako bi se utvrdile sve činjenice o krađi struje u poslednje pola godine, potvrđeno je Danu u tužilaštvu.

Po nalogu tužioca, bez prethodne najave, inspektori za privredni kriminal i organizovani kriminal ušli su u upravnu zgradu KAP-a.

Naložena je provjera sve dokumentacije i faktura u vezi sa krađom struje.

„Naložena je hitna istraga o krađi struje u KAP-u, a inspektori su već ušli u to preduzeće. Akcija je obavljena u strogoj tajnosti, tako da je oduzeta sva dokumentacija koja je bila u KAP-u, koja će biti predmet vještačenja. Ima određenih saznanja u kojem pravcu će ići istraga, ali je sada rano bilo šta prejudicirati“, kaže je izvor Dana iz tužilaštva.

Prema saznanjima tog medija inspektori su oduzeli sve kompjutere iz upravne zgrade KAP-a.

Podgorički Kombinat aluminijuma posljednjih mjeseci snabdijevao se električnom energijom iz rezervi okolnih sistema, pošto je Elektroprivreda Crne Gore 22. februara prestala da mu isporučuje struju, što je do tada činila po nalogu Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES).

KAP se nelegalno snabdijeva strujom od 1. januara ove godine.

CGES je struju za KAP uzimao direktno iz interkonektivne mreže od 22. februara do sredine juna, što je koštalo preko osam miliona eura.Crnoj Gori je prijetilo isključenje sa evropske interkonektivne mreže zbog štoga što je KAP krao struju.
XS
SM
MD
LG