Dostupni linkovi

Izabrano novo rukovodstvo Unije studenata Republike Srpske


Novoizabrani predsjednik Unije studenata Republike Srpske Predrag Govedarica izjavio je da su studenti u RS jedinstveni, da nema podjela između Banje Luke i Istočnog Sarajeva, te da od Vlade zahtijevaju održavanje tematske sjednice kako bi se rješavali problemi u visokom obrazovanju.

Govedarica je rekao da je danas na sjednici Skupštine Unije studenata RS u Istočnom Sarajevu zaključeno da studenti ne traže ostavku ministra obrazovanja RS Gorana Mutabdžije, koji je na toj funkciji tek tri mjeseca.

"Ministru trebamo pružiti šansu, jer su pred njim veliki zadaci koje će ispunjavati i rješavati zajedno sa nama", rekao je Govedarica.

On je zahvalio dosadašnjem predsjedniku Unije studenata RS Nikoli Dronjku na dosadašnjem angažmanu.

"Imamo plan i program koji je usvojen i bit će u nekim elementima različit od onoga što je radio moj prethodnik, a ima i istih elemenata. Fokus će biti studentski standard, izgradnja studentskih domova na području Pala, Lukavice i Foče i, naravno, četvrtog paviljona Studentskog centra u Banjoj Luci", rekao je Govedarica novinarima.

Dosadašnji predsjednik Unije studenata izrazio je zadovoljstvo zbog jedinstva studenata u RS.

Dronjak je odbacio optužbe da su za vrijeme njegovog predsjedavanja bili zapostavljeni studenti u Istočnom Sarajevu, poželivši sretan rad novoizabranom rukovodstvu Unije studenata Republike Srpske.
XS
SM
MD
LG