Dostupni linkovi

Pastor: Izbori na jesen loša ideja


Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor izjavio je da bi bilo jako loše organizovati vanredne parlamentarne izbore u oktobru.

Ne isključujući mogućnost održavanja tih izbora do kraja godine, on je u intervjuu novosadskom "Dnevniku" ocenio da je ipak realno to da ovog leta bude određenih kadrovskih promena u Vladi, ali "objektivno o vanrednim izborima sada možemo govoriti samo u koordinatama pukog nagađanja".

"Gotovo je izvesno da 28. juna nećemo dobiti konkretan datum za početak pregovora, međutim, ne mislim da je neuspeh ako sada EU ne odredi, recimo, da pregovori budu otvoreni 10. jula ili 15. avgusta", rekao je Pastor napominjući da će po svoj prilici Evropski savet naložiti Evropskoj komisiji da izradi pregovarački okvir.

Potom sledi odgovarajuća procedura koja traje nekoliko meseci i u tom pogledu je, dodao je on, za nas prihvatljivo da pregovori počnu karajem ove ili početkom iduće godine.

"Ako to uzmemo u obzir, čini mi se da bi bilo jako loše organizovati izbore, recimo u oktobru, kada bi država uveliko trebalo da se priprema za pregovore sa EU", istakao je Pastor.
XS
SM
MD
LG