Dostupni linkovi

Mediji: Na pomolu afera "Robne rezerve" u Srbiji


Akcijom ministarstava trgovine i poljoprivrede otkriven je nedostatak ogromne količine robnih rezervi koje su čuvane u privatnim silosima, piše "Kurir", navodeći da su nestale desetine hiljada tona žita.

List navodi da su trgovinom državnim žitom "Robnih rezervi" privatni skladištari mogli da zarade više od 50 miliona evra, dodajući da su ministarstva trgovine i poljoprivrede započela terensku kontrolu koja nije rađena decenijama.

Dosadašnje kontrole svodile su se na kontrolu papira, niko nije zavirivao u silose, vlasnici skladišta su manjak pokušavali da prikriju na razne načine, a kad su uhvaćeni u prevari neki su priznali da nemaju ni kilogram državnog žita, navodi izvora "Kurira".

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je za RTS da je reč o pljački ogromnih razmera i da će biti posla i za policiju i za tužilaštvo, navodeći da su prilikom kontrole zatečeni ljudi koji su ugrađivli dvostruko dno u silose.

U komisiji za kontrolu su, kako je rekao Ljajić, i predstavnici udruženja za zaštitu potrošača, a angažovan je i "Jugoinspekt", laboratorija koja je referentna za ove poslove.
XS
SM
MD
LG