Dostupni linkovi

Tužilaštvo: Afera snimak neće trajati unedogled



Zamenik crnogorskog vrhovnog državnog tužioca Veselin Vučković rekao je danas da afera u vezi sa navodnim zapošljavanjem na osnovu partijske pripadnosti neće trajati "unedogled".

Vučković je kazao da će tužilastvo nastojati da što pre završi istragu u vezi sa tom aferom koja je u medijima dobila naziv "Snimak", uprkos tome što treba ispitati veliki broj osoba.

Na sagledavanju afere "Snimak", kako je naveo, biće angažovan veći broj iskusnih tužilaca, što sve garantuje da će biti verodostojno utvrđene sve relevantne činjenice u vezi sa tim predmetom.

Opozicija je ranije optužila vladajuću Demokratsku partiju socijalista Crne Gore da je uoči parlamentarnih izbora koji su održani u oktobru 2012. godine zagovarala zapošljavanje njenih pristalica.

Neki mediji su objavili audio snimke predizborne rasprave u DPS, na osnovu čega je opozicija ocenila da su u izbornom procesu zloupotrebljeni državni resursi.

U vezi sa aferom "Snimak" parlament je prošlog petka odlučio da formira anketni odbor koji će utvrditi činjenice, odnosno, da li je bilo partijske pristrasnosti u zapošljavanju.
XS
SM
MD
LG