Dostupni linkovi

Milanović: Zloćudna kampanja u VukovaruSocijaldemokratska partija (SDP) može generalno da bude zadovoljna rezultatima lokalnih izbora, izjavio je danas premijer Hrvatske i predsednik te partije Zoran Milanović, ali je dodao da ga brine "zloćudna" kampanja u nekim gradovima poput Vukovara.

Milanović je dodao da najviše brine zbog, kako je rekao, nereda koji je napravljen u kampanji pozivanjem na rušenje ustavnog poretka, jasno aludirajući na to što je HDZ kampanju u Vukovaru zasnovao na borbi protiv uvođenja ćirilice u zvaničnu upotrebu u tom gradu.

Uprkos takvoj kampanji, za gradonačelnika je ponovo izabran kandidat SDP Željko Sabo.

Milanović je rekao da SDP generalno može da bude zadovoljan rezultatima, jer je u nekim velikim sredinama kao što su Split i Osijek osvojio vlast, a u nekima vlast više nema (Zagreb).

On je ponovio da nije zadovoljan rezultatima izbora u Zagrebu gde je SDP posle 13 godina izgubio vlast, ali da je gradska organizacija napravila sve što je mogla.

U Zagrebu je očekivano pobedio bivši SDP-ovac i kandidat grupe građana Milan Bandić, koji je osvojio peti mandat, ali je vladajuća koalicija izgubila i većinu u gradskoj skupštini.

Osim tri velika grada, vladajuća koalicija na lokalnim izborima osvojila je uglavnom veće gradove, a HDZ, kao i ranije, ima vlast u manjim gradovima i u više županija.
XS
SM
MD
LG