Dostupni linkovi

SNS: Tri mere za poboljšanje ekonomske situacije


Predsedništvo Srpske napredne stranke ovlastilo je lidera stranke Aleksandra Vučića da u nedelju vodi razgovore sa koalicionim partnerima u kojima će insistirati na tri stava za poboljšanje ekonomske situacije - fiskalnoj disiplini, popravljanju investicione klime i efikasnoj reformi javnih preduzeća, države uprave i rešavanju pitanje preduzeća u restrukturiranju.

Potpredsednica SNS Zorana Mihajlović rekla je novinarima posle sednice Predsedništva da je neophodno smanjiti rashodnu stranu budžeta, kao i formirati Kancelariju za brze odgovore, kako bi se unapredio investicioni ambijent.

Ona je navela da bi kancelarija trebalo da bude formirana tokom leta i najavila da će SNS izvršiti analizu fiskalne konsolidacije, videti njene efekte i ako treba predložiti nove mere kako bi se rešili eventulani problemi.

"Te mere i sve što nas čeka nije lako. Srbija se nalazi u ozbiljnoj ekonomskoj situaciji i moramo da učinimo sve i svi zajedno da iz toga izađemo. SNS smatra da su sve te mere lekovite za Srbiju", naglasila je Mihajlović.

U toku dana očekuje se i sastanak lidera SNS i prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića sa premijerom Ivicom Dačićem i ministrom finasija Mlađenom Dinkićem, na kome bi trebalo da razmatraju ekonomske mere koje bi mogle biti preduzete radi ušteda u budžetu, najavljuje Tanjug.
XS
SM
MD
LG