Dostupni linkovi

BIH traži od Crne Gore provjeru za 21 osobu u vezi sa Keljmendijem


Policija Federacije BiH (FBiH) zatražila je bezbjednosnu provjeru za 21 osobu iz Crne Gore zbog veza sa Naserom Keljmendijem, koji je označen kao jedan od najvećih narko-bosova u Evropi, objavio je podgorički list "Dan".

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač potvrdio je te dnevne novine da je potpisao spisak za 21 osobu iz Crne Gore čije su provjere tražene. "Riječ je o tajnoj istrazi i za sada ne mogu iznositi detalje", rekao je Lukač.

Na spisku za provjeru nalaze se pripadnik crnogorske Agencije za nacionalnu bezbjednost Duško Golubović, bivši gradonačelnik Ulcinja Gzim Hajdinaga i načelnik policije u tom gradu Rudolf Elezović.

Tražena je provjera i za jednog od vlasnika kafića "Grand" u Podgorici Ranka Ubovića, biznismena iz Ulcinja Muja Redžu, šefa katastra u tom gradu Dauta Bejtovića, kao i Lindona Camaja.

Iz policije je potvrđeno da su provjere za tražene osobe urađene i da će se tužilaštvo u narednom perodu izjasniti o tome, ali i da spisak nije konačan i da će biti proširen.

Keljmendi je početkom maja uhapšen u Prištini.
XS
SM
MD
LG