Dostupni linkovi

Brisel: Počeli razgovori Beograda i Prištine o implementaciji sporazuma


U Briselu su jutros počeli razgovori Beograda i Prištine o implementaciji aprilskog sporazuma, struji i telekomunikacijama.

Članovi beogradskog tima, na čelu sa šef vladine Kancelarije za Kosovo Aleksandar Vulin, koji je ujedno i predsednik Odbora za implementaciju briselskog sporazuma ušao je u zgradu Evropske službe za spoljne poslove nešto pre 11 časova, kratko nakon ulaska prištinske delegacije.

Osim Vulina, u timu se nalaze i savetnik predsednika Srbije Marko Đurić, ministar pravde Nikola Selaković, Veljko Odalović, šef tehničkog tima Dejan Pavićević i dva visoka funkcionera Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, pomoćnik ministra Mladen Kuribak i zamenik direktora policije Branislav Mitrović.

Paralelno sa razgovorom timova za implementaciju, u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu se danas voditi i tehnički dijalog o električnoj energiji i telekomunikacijama.

Razgovori su počeli bilateralnim susretom direktora EEAS za Zapadni Balkan Fernanda Đentilinija sa članovima oba tima, a očekuje se da će dve delegacije tokom dana pregovarati i direktno.

Šefica prištinskog tima Edita Tahiri izjavila je uoči ove runde dijaloga da veruje da će se danas postići dogovor o telekomunikacijama.

"Optimista sam da će doći do dogovora jer su na prošlom sastanku razdvojeni razgovori o s telekomunikacijama od onih koji se tiču električne energije", rekla je Tahiri prištinskim medijima pre polaska u Brisel.
XS
SM
MD
LG