Dostupni linkovi

Delegacija skupštine NATO u Beogradu


Delegacija Parlamentarne skupštine NATO boravi u Beogradu, gdje je bila u posjeti Narodnoj skupštini Srbije.

Predsjednica Pododbora za partnerstvo NATO Marit Nibak, koja predvodi delegaciju Parlamentarne skupštine Alijanse u posjeti skupštini Srbije, rekla je da je važno da NATO bude prisutan na Kosovu i pozdravila napore koje Srbija ulaže da počne primjena briselskog sporazuma o Kosovu.

Nibak je, tokom sastanka sa parlamentarcima, ukazala na značaj regionalne stabilnosti i ocijenila da je Srbija ostvarila značajan napredak u odnosima sa susednim zemljama, kao i da približavanje Srbije EU može biti dobra osnova za regionalni ekonomski razvoj i podsticaj za ekonomsku saradnju zemalja zapadnog Balkana.

Predstavnici Delegacije Parlamentarne skupštine NATO su razgovarali su sa potpredsednicom Skupštine Vesnom Kovač i članovima Odbora za odbranu i unutrašnje poslove, Odbora za vanjske poslove, Odbora za evropske integracije i Odbora za Kosovo i Metohiju.

Kovač je, tokom sastanka s delegacijom Političkog odbora PS NATO, govoreći o situaciji na Kosovu izrazila očekivanje da će Kfor i dalje ostati ključni činilac koji garantuje bezbjednost Srba i ostalog nealbanskog stanovništva, navedeno je u saopštenju Skupštine.
XS
SM
MD
LG