Dostupni linkovi

Keri:Veoma produktivni razgovori u Tel Avivu i Ramali


Keri i Peres juče u Jeruslimu
Keri i Peres juče u Jeruslimu
Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je danas da je vodio "veoma produktivne" razovore sa izraelskim i palestinskim zvaničnicma o obnovi direktnih pregovora dvije strane.

Keri je u obraćanju novinarima u Tel Avivu, poslije razgovora tokom posljednja dva dana u Izraelu i na Palestinskim teritorijama, pozvao obje strane da se uzdrže od provokativnih poteza.

Američki zvaničnik rekao je da dvije strane treba da se fokusiraju na napredak ka mirovnim razgovorima, prenio je Rojters.

"Stigli smo do trenutka kada lideri treba da donesu teške odluke", rekao je Keri poslije odvojenih sastanaka sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanjahuom i palestinskim predsjednikom Mahmudom Abasom.

Ovo je bila Kerijeva četvrta posjeta Izraelu od kada je stupio na funkciju u februaru, što se tumači kao izraz odlučnosti američke administracije da se u drugom mandatu predsjednika Baraka Obame ozbiljnije pozabavi bliskoistočnim mirovnim procesom.

Razgovori između Izraelaca i Palestinaca su u prekidu od septembra 2010. godine, zbog nastavka gradnje kuća za jevrejske doseljenike na palestinskoj teritoriji.
XS
SM
MD
LG