Dostupni linkovi

Putin-Obama, srešeće se u junu i u septembru


Barack Obama i Vladimir Putin
Barack Obama i Vladimir Putin
Predsjednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Barak Obama, sastaće se za manje od pola godine dva puta - prvo u junu na samitu G-8, a zatim 5. septembra u Rusiji.To je danas saopštio Putinov pomoćnik Jurij Ušakov.

Septembarski sastanak biće održan ili u Moskvi ili u Sankt Peterburgu, rekao je Ušakov, dodajući da će do njega doći uoči peterburškog samita G-20.

"Ne isključujujem mogućnost da se predsjednici do susreta u Sjevernoj Irskoj u junu, čuju i telefonom", rekao je Putinov pomoćnik ruskim novinarima u Sočiju.

Agencija Itar-tas s navodi da bi Putin i Obama do kraja godine možda mogli da se sastanu i na marginama samita ASEAN-a u oktobru na Baliju.

Ušakov je još rekao da se za junski susret predsjednika Rusije i Sjedinjenih Država priprema niz dokumenata i prijedloga vezano za ekonomiju i politiku, ali ne i onih koji se tiču protivraketne odbrane.

"Protivraketna odbrana će biti jedna od tema tog sastanka, ali se ne može reći da će tada biti postignut i sporazum o tom pitanju", rekao je Ušakov.
XS
SM
MD
LG