Dostupni linkovi

Kameron:Ubistvo vojnika je izdaja islama


Dejvid Kameron
Dejvid Kameron
Britanski premijer Dejvid Kameron izjavio je danas da je brutalno ubistvo vojnika u Londonu, kojeg su mačetama isjekli dva mladića koji su se predstavili kao džihadisti izdaja islama.

"Ova će zemlja biti apsolutno rezolutna protiv svih oblika nasilja, ekstremizma i terora" , rekao je Kameron na press konferenciji ispered kancelarije u Dauning stritu.

"Nikada nećemo popustiti teroru u bilo kojoj formi".

"Ovo nije samo napad na Britaniju i način života u Britaniji, već je istovremeno i izdaja islama i muslimanske zajednice koja je dala jako puno ovoj zemlji.Nema ništa u islamu što opravdava ovakav užasan akt" rekao je Kameron u izjavi medijima nakon sastanka sa članovima Komiteta za hitne reakcije.

BBC potvrdio da je muškarac, kome su dva napadača mačetom odrubila glavu kod kasarne Vulvič u jugoistočnom Londonu, ipak bio pripadnik britanske vojske.
Isprva se nije znalo da li je ubijeni koji je imao oko 20 godina bio vojnik.

Napad se dogodio juče, kada su dvojica muškaraca, očigledno Britanaca afričkog porekla, prišla i napala mladića na ulici, pokušavajući da mu velikim noževima poput mačeta i satarom odrube glavu. Nakon toga, jedan od napadača je prišao uličnoj kameri, sa nožem i satarom u krvavim rukama, i rekao: "Zaklinjemo se svemoćnim Alahom da nećemo prestati da se borimo protiv vas".
XS
SM
MD
LG