Dostupni linkovi

Vučić i Šojgu za veću vojnu saradnju


Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić istakao je u razgovoru sa ruskim ministrom odbrane Sergejem Šojguom da je potrebno obezbijediti veću razmjenu između vojski Srbije i Rusije.

Vučić je zahvalio Šojguu na političkoj podršci koju Rusija pruža u zaštiti teritorijalnog integriteta Srbije, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Šojgu je potvrdio svoj dolazak u Beograd u oktobru i napomenuo da će početkom sljedeće sedmice u Srbiji boraviti delegacija Ministarstva odbrane Rusije kako bi precizirali detalje o nabavci vazduhoplova, radarskih sistema i protivavionskog oružja za potrebe Vojske Srbije.

Dvojica ministara, koji su se sastali u Moskvi tokom Međunarodne konferencije o evropskoj bezbjednosti, razgovarali su o pripremi sporazuma o saradnji u oblasti odbrane, unapređenju vojno-borbenih sistema, o vojno-tehničkoj, vojno-obrazovnoj i vojno-medicinskoj saradnji.

Oni su razgovarali i o unapređenju djelovanja srpsko-ruskog Regionalnog centra u Nišu, kao i o zajedničkom ulaganju u namjensku industriju i nastupu na trećim tržištima.
XS
SM
MD
LG