Dostupni linkovi

BBC:Ubijeni mladić u Londonu bio je vojnik


Mjesto zločina u jugoistočnom Londonu
Mjesto zločina u jugoistočnom Londonu
BBC potvrdio da je muškarac, kome su dva napadača mačetom odrubila glavu kod kasarne Vulvič u jugoistočnom Londonu, ipak bio pripadnik britanske vojske.

Isprva se nije znalo da li je ubijeni koji je imao oko 20 godina bio vojnik. U trenutku ubistva imao je na sebi majicu dobrotvorne organizacije za pomoć vojnicima "Pomozite herojima". Napadnut je u blizini kasarne Vulvič u jugoistočnom Londonu, u kojoj su Kraljevska konjička artiljerija, i čuvari iz kraljičine garde.

Sky news prenosi da su britanski vojnici upozoreni da izvan kasarni ne nose uniformu do daljnjeg.

Identitet vojnika je poznat i njegova porodica je obaviještena, a javnosti će o tome biti obaviještena kasnije, prenosi BBC.

Napad se dogodio juče, kada su dvojica muškaraca, očigledno Britanaca afričkog porekla, prišla i napala mladića na ulici, pokušavajući da mu velikim noževima poput mačeta i satarom odrube glavu. Nakon toga, jedan od napadača je prišao uličnoj kameri, sa nožem i satarom u krvavim rukama, i rekao: "Zaklinjemo se svemoćnim Alahom da nećemo prestati da se borimo protiv vas".

On je na engleskom jeziku i s londonskim akcentom, dalje izgovorio i da je jedini razlog zašto su ubili tog čoveka taj što muslimani umiru svakodnevno. "Britanski vojnik je oko za oko, zub za zub", rekao je još napadač.

Dvojica napadača su u pucnjavi sa policijom ranjena. Prevezeni su u bolnicu, i jedan je u teškom stanju.

Britanski premijer Dejvid Kameron, koji se zbog brutalnog ubistva vratio iz posjete Francuskoj, danas bi trebalo da se sastane sa članovima Komiteta za hitne reakcije "Kobra", dok britanska protivteroristička jedinica sprovodi istragu. Nakon sastanka sa "Kobrama", Kameron je preko svog twitter naloga rekao da će se obratiti javnosti.
XS
SM
MD
LG