Dostupni linkovi

Afera Galenika: Određen pritvor za sedmoro osumnjičenih


Specijalni sud u Beogradu odredio je u ponedeljak pritvor za bivšeg generalnog direktora "Galenike" Nenada Ognjenovića i još šestoro njegovih saradnika, osumnjičenih za zloupotrebe u "Galenici", dok je jedan osumnjičeni pušten da se brani sa slobode.

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević rekao je Tanjugu da je sudija za prethodni postupak, na predlog Tužilaštva, pritvor do 30 dana, osim Ognjenoviću, odredio i Miodragu Jeremiću, Goranu Orliću, Draganu Pavloviću, Željku Jovoviću, Ljubici Prici i Milanu Vladoviću.

Sudija nije prihvatio predlog za pritvor Željku Birmančeviću, tako da će se on braniti sa slobode, dok o predlogu za pritvor Dragoljubu Vučićeviću nije doneo odluku jer je u bekstvu, naveo je tužilac.

Pritvor nije određen ni Radoslavu Sekuliću jer je u bolnici, a protiv njega se inače vodi istraga u predmetu "Agrobanka".

Osam osumnjičenih uhapšeno je u subotu zbog sumnje da su izvršili zloupotrebe u "Galenici" kojima je ta kompanija oštećena za 12 miliona evra. Istraga se nastavlja, jer se procenjuje da su ukupni gubici "Galenike" viši od 100 miliona evra.
XS
SM
MD
LG