Dostupni linkovi

Dačić: Moguća strateška saradnja SAD i Srbije


Ivica Dačić
Ivica Dačić
Premijer Srbije Ivica Dačić zaključio je, na kraju jednonedeljne posete Sjedinjenim Američkim Državama, da su vođeni dobri ekonomski, kao i politički razgovori prilikom kojih je zaključeno da je moguća strateška saradnja.

Sumirajući rezultate jednonedeljne posete SAD, Dačić je u razgovoru sa srpskim novinarima u Vašingtonu naglasio da se danas u Americi drugačije gleda na Srbiju.

Po oceni premijera Srbije, sastanci sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, kao i u Stejt departmentu prošli suveoma dobro, pri čemu je zaključeno da se može graditi novo partnerstvo, odnosno strateška saradnja.

"Srbija kao mala zemlja mora da traži podršku za svoje stavove svuda u svetu, a naročito u SAD", zaključio je Dačić.

Dačić je, posle sastanka sa direktorkom MMF-a Kristin Lagard, rekao da ju je upoznao sa ekonomskom situacijom u Srbiji, kao i sa planovima i politikom Vlade Srbije kad je reč o ekonomsko-socijalnim pitanjima.

Osvrćući se na razgovore o ekonomskim temama, Dačić je rekao da do kraja godine očekuje rezultate vezane za dolazak američkih kompanija sektora informacionih tehnologija (IT) u Srbiju.

Premijer Srbije je za drugu polovinu godine najavio dolazak lidera Majkrosofta i Orakla u Srbiju, a nije isključeno i da dođu ljudi iz Epla i Gugla, koji su takođe obećali posetu.
XS
SM
MD
LG