Dostupni linkovi

Treći dan štrajka u Croatia Airlinesu


Sindikati pilota i kabinskog osoblja u kompaniji "Croatia Airlines" i u četvrtak će, treći dan, nastaviti štrajk, jer ni juče nisu uspeli da postignu dogovor sa upravom o svojim zahtevima.

"Pregovori su prekinuti oko 17.00 časova bez dogovora i u četvrtak se nastavlja štrajk", izjavila je hrvatskim medijima predstavnik Sindikata kabinskog osoblja Ivana Lojo.

Hrvatski sindikat saobraćajnih pilota i Sindikat kabinskog osoblja traže zadržavanje svih prava iz dosadašnjeg kolektivnog ugovora koji je istekao u martu, jer su im novim ugovorom, koji su s upravom "Croatia Airlinesa" potpisala četiri ostala sindikata, znatno smanjena primanja.

Uprava "Croatia Airlinesa" ne želi da popusti sindikalnim zahtevima, tvrdeći da bi to ugrozilo restruktuiranje aviokompanije i osiguranje njenog postojanja. Sindikati tvrde da im uprava preti stečajem i prodajom aviona ako ne pristanu na novi ugovor.

Zbog štrajka pilota i stjuardesa, koji traje od utorka, 14. maja, hrvatski avioprevoznik otkazao je 14 letova planiranih za četvrtak, dok će 16 letova obaviti unajmljenim avionima drugih kompanija. Ta je kompanija u prva dva dana štrajka otkazala ukupno 46 letova.
XS
SM
MD
LG