Dostupni linkovi

Sudija u slučaju "stečajne mafije" osuđen na 6 i po godina zatvora


Specijalni sud u Beogradu osudio je Gorana Kljajevića na šest i po godina zatvora, a Slobodana Radulovića na pet godina zatvora u predmetu "stečajna mafija".

Pored sudije Kljajevića i bivšeg direkotra C marketa koji je u bekstvu, osuđen je i bankar Sekula Pjevčević i to na devet godina zatvora.

Time je poslije sedam godina od pokretanja postupka, izrečena prvostepena presuda grupi poznatoj kao "stečajna mafija". Kao vođa te grupe označen je nekadašnji sudija Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević.

Sud je Goranu Kljajeviću pored zatvorske kazne odredio i zabranu bavljenja sudijskom dužnosti narednih pet godina.

Na najvišu kaznu osudjen je bivši direktor Kreditno eksportne banke Sekula Pjevčević, koji je dobio devet godina zatvora i obavezu da plati 800.000 dinara.

Bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović, koji je u bekstvu, osudjen je na pet godina zatvora i obavezu da plati 800.000 dinara, a bivši stečajni upravnik predzeća "Rad" Miljko Živojinović, koji je takođe u bjekstvu, osuđen je na pet godina zatvora.

Sudija Dušan Vojnović rekao je da je Kljajević osuđen za zloupotrebu službenog položaja i kršenja zakona od strane sudije i da mora da vrati 5.080 eura i 113.000 dinara koje je protivpravno stekao. Optužnicom su obuhvaćena 34 optužena.

Protiv Kljajevića je sredinom aprila Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo istragu povodom sumnji da je učestvovao u zloupotrebama oko privatizacije "Sartida". Istraga se vodi u tom slučaju i protiv Nemanje Kolesara i Branislava Ignjatovića već je u toku istraga u tom predmetu.
XS
SM
MD
LG