Dostupni linkovi

Tužioci traže šest godina zatvora za Berluskonija


Milanski tužioci zatražili su u utorak zatvorsku kaznu od šest godina i doživotnu zabranu na javne funkcije za bivšeg premijera Silvija Bersluskonija na suđenju po optužbama da je maloletnici platio za seks i zloupotrebio položaj da to prikrije.

Tužiteljka Ilda Bokasini rekla je tokom završne reči da je maloletnica, Marokanka Karima el Mahrug, poznata kao Rubi, lagala kada je opovrgla da je imala seks sa Berluskonijem (76) i dodala da je Marokanka od bivšeg premijera primila 4,5 miliona evra.

Berluskoniju, koji je trenutno poslanik u italijanskom parlamentu, Apelacioni sud je nedavno potvrdio kaznu zatvora od četiri godine zbog poreske prevare, kao i petogodišnju zabranu bavljenja politikom. Ta kazna ne može da bude sprovedena sve dok ne bude u potpunosti okončan žalbeni postupak. Njegova odbrana najavila je da će se u tom slučaju Berluskoni žaliti višoj instanci - Kasacionom sudu.

Poznat po organizovanju takozvanih bunga-bunga zabava, na koje su pozivane mlade devojke da zabavljaju goste, Berluskonija je tužilaštvo optužilo da je sve to bilo "deo sistema prostitucije organizovanog u svrhu njegovog zadovoljstva".
XS
SM
MD
LG