Dostupni linkovi

Srbija i Hrvatska uvode zajedničke patrole duž granice


Milorad Veljović Direktor policije Srbije
Srbija i Hrvatska uvode zajedničke patrole radi kontrole granice dve zemlje, piše u Protokolu koji su danas u vojnoj ustanovi Morović kod Šida potpisali direktori policije Srbije i Hrvatske, Milorad Veljović i Vlado Dominić.

Protokol o sprovođenju mješovitih patrola uz zajedničku državnu granicu predviđa zaštitu granice dvije zemlje u oblasti od pet kilometara od državne granice.

Policija dvije zemlje će zajedno raditi i razmenjivati informacije o bezbjednosti u graničnom području. Kako je navedeno, obje strane će se međusobno pomagati u primjeni i tumačenju protokola, a planirana je i zajednička obuka patrola.

Poslije potpisivanja Protokola direktori policije Srbije i Hrvatske, Veljović i Dominić, naglasili su značaj zajedničke kontrole državne granice u trenutku kada
Hrvatska ulazi u EU.

Oni su se saglasli da je saradnja dvijju policija na izuzetno visokom nivou, a kao primjer su naveli projekat sigurna turistička sezona.

Najavljeno je da će i ove godine policajci iz Srbije zajedno sa hrvatskim kolegama biti u zajedničkim patrolama na hrvatskom primorju.

Sljedeći primer policija Srbije i Hrvatske je saradnja na suzbijanju navijačkog nasilja kako bi sportski događaji protekli bez incidenata.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG