Dostupni linkovi

Prijava protiv dopremijera FBiH Ivankovića i još 56 osoba


Jerko Ivanković Lijanović
Jerko Ivanković Lijanović
Službenici Federalne uprave policije podnijeli su danas Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv 57 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo "organizovani kriminal", u vezi s krivičnim djelima "zloupotreba položaja ili ovlasti", "povreda slobode odlučivanja birača" i "krivotvorenje isprave".

Kako je javila Federalna televizija, u ovoj grupi je i Jerko Ivanković Lijanović, federalni dopremijer i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Postupajući po nalogu Federalnog tužilaštva, istražitelji Federalne uprave policije utvrdili su da postoje osnovi sumnje da je prvoprijavljeni formirao grupu za organizovani kriminal, u koju je pristupilo 56 osoba s područja Federacije BiH, s ciljem vršenja krivičnih djela, a radi stjecanja protivpravne imovinske koristi, čime je oštećen budžet Federacije BiH u iznosu od 2.999.200 KM, navodi se u saopćenju FUP-a.

Ova grupa je na nezakonit način, podmićivanjem birača i korištenjem teške imovinske situacije, izvršila utjecaj na odlučivanje birača na Općim izborima 2010. godine.
XS
SM
MD
LG