Dostupni linkovi

Moguća smrtna kazna za otmičara iz Clevelanda


Američki tužitelj Timothy McGinty izjavio je da razmišlja o traženju smrtne kazne za Ariela Castra, optuženog za otmicu triju mladih žena i njihovo silovanje tijekom desetak godina u svojoj kući u Clevelandu.

Podići ćemo optužnicu za svaki čin seksualne agresije i pokušaja ubojstva, te za svaki čin ubojstva koji je počinio prekidanjem trudnoće, izjavio je tužitelj okruga Cuyahoga, dodajući da će tražiti i podizanje optužbi za koje je predviđena smrtna kazna.

Castro, 52-godišnji nezaposleni vozač, pojavio se nekoliko sati prije pred gradskim sudom s lisicama na rukama, ne izgovorivši ni riječ. Nije pokazao nikakvu reakciju pri čitanju točaka optužnice podignute protiv njega. Sud je odredio jamčevinu od dva milijuna dolara za svaki pojedini slučaj - ukupno osam milijuna - čime je praktično osigurao njegovo zadržavanje u zatvoru. Tužitelj Bryan Murphy traženje takve jamčevine objasnio je užasnom kalvarijom koju su prošle njegove žrtve.

Dvojica braće Ariela Castra, privedena istodobno s njim, ali koje se kazneno ne tereti u toj aferi, u četvrtak su nakon kratkog saslušanja puštena na slobodu.

Ariel Castro optužen je u srijedu za silovanje i četiri otmice: Amande Berry i njezine 6-godišnje kćeri Joselyn koju je rodila u zatočeništvu, Gine DeJesus i Michelle Knight. Sve su oslobođene u ponedjeljak navečer zahvaljujući susjedu.
XS
SM
MD
LG