Dostupni linkovi

Dačić: Plan implementacije sporazuma za 7 do 10 dana


Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izrazio je očekivanje da će za sedam do deset dana biti završen plan za implementaciju briselskog dogovora i najavio da bi u drugoj polovini maja trebalo da se nastavi dijalog sa Prištinom na najvišem nivou.

"Tek predstoje razgovori o brojnim temama, kao što su pitanja imovine, povratka raseljenih, zaštite crkava i kulturnih dobara, amnestije, energetike i telekomunikacija", precizirao je Dačić za "Novosti", objavljeno je na sajtu tog lista.

Dačić očekuje i da će u narednim danima Srbi na Kosovu, i južno i severno od Ibra, prihvatiti realnost da je sporazum postignut u Briselu u njihovom najvećem interesu.

"Ne želimo da sporazum primenjujemo na silu i bez pomoći i učešća našeg naroda. To bi mogao da bude pogrešan i štetan put. Vlada je otvorena i iskrena. Hoćemo razgovore sa svim sunarodnicima sa KiM. Čvrsto verujem da će vrlo brzo da preovlada razum. Sporazum koji je postignut je maksimum i u interesu je cele Srbije. Spremni smo sve argumente jasno da prenesemo našem narodu", rekao je Dačić

Kada je u pitanju odluka o početku pregovora Srbije sa EU Dačić je uveren da će Srbija u junu dobiti pozitivan odgovor.
XS
SM
MD
LG