Dostupni linkovi

Beko saslušavan šest sati


Šestočasovno saslušanje biznismena Milana Beka u svojstvu građanina, u vezi s Lukom Beograd, obavljeno je u sredu u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije, u Beogradu.

Saslušanje Milana Beka počelo je posle 10 sati. On je nešto posle 16 časova izašao na sporedni izlaz iz zgrade Palate Srbije na Novom Beogradu.

Beko je 29. januara, nakon što je prvi put saslušan, rekao novinarima da je policiji i tužilaštvu objasnio sve okolnosti preuzimanja akcija Luke Beograd i ukazao na razloge zašto je tokom više godina stvaran privid navodne nezakonitosti u postupku sekundarne privatizacije Luke.

"To se pre svega odnosi na pokušaj određenih struktura da prikriju nezakonito dodeljivannje 14,1 hektara zemljišta Luke Beograd drugom korisniku i zatim 4,6 hekatar zemljišta na Adi Huji korisniku koji nije bio zakonit. Dao sam svu prateću i potrebnu dokumenaticiju koja na to ukazuje", rekao je tada Beko.

Privatizacija tog preduzeća jedna je od 24 sporne privatizacije na koje je ukazala EU, kao i Savet za borbu protiv korupcije, podseća Beta.
XS
SM
MD
LG