Dostupni linkovi

Počinje suđenje za ubojstvo Selene Graciano Macedo u Splitu


Na Županijskom sudu u Splitu počinje suđenje 29-godišnjem Ediju Mišiću, optuženom za brutalno ubojstvo 31-godišnje meksičke državljanke Selene Graciano Macedo.

Ubojstvo se dogodilo 22. kolovoza prošle godine na Marjanu kada je, prema optužnici, Mišić u šumi presreo Meksikanku te je vrlo okrutno ubio. Zaskočio ju je dok je šetala šumom, vezao joj usta i ruke, te ju odnio do zida, položio na zemlju, razodjenuo i kuhinjskim nožem zarezao po vratu. Djevojka je iskrvarila. Tijelo je prekrio zemljom, granjem i kamenjem, pa je spasiocima bilo potrebno tri dana da pronađu ubijenu djevojku.

Na nedavno održanom pripremnom ročištu branitelj optuženog Mišića zatražio je da se provede dodatno neurološko vještačenje jer su optuženom pronađene ciste na mozgu.

Županijsko državno odvjetništvo za Mišića traži najstrožu zatvorsku kaznu u trajanju od 40 godina. Tijelo nesretne Meksikanke pronađeno je treći dan nakon ubojstva. Mišić je uhićen mjesec i pol nakon ubojstva i to nakon što je otkriven po dresu NK Milana koji je policija pronašla u odbačenom ruksaku nedaleko od mjesta ubojstva na Marjanu.
XS
SM
MD
LG