Dostupni linkovi

Imenovano devet novih ministara u Egiptu


Devet ministara imenovano je u utorak za nove članove egipatske vlade u okviru rekontrukcije, a među njima su dva člana Muslimanskog bratstva.

Zvaničnici tvrde da je cilj rekonstrukcije vlade rešavanje finansijskih pitanja i obezbeđivanje neophodnog međunarodnog zajma.

Pristalice predsednika Mohameda Morsija tvrde da on želi da dopre do drugih političkih grupa, ali mala je šansa da će rekonstrukcijom biti ublažena politička polarizacija u zemlji. Opozicija se žalila da nije konsultovana u vezi s imenovanjima i da nisu ispunjeni njeni zahtevi.

Drugom rekonstrukcijom vlade od kada je Morsi preuzeo dužnost u junu prošle godine, broj članova Muslimanskog bratstva na ključnim pozicijama u Kabinetu povećan je na 10, od ukupno 36 mesta.

Članovi Muslimanskog bratstva postavljeni su na čelo ministarstava za investicije i za međunarodnu saradnju, a imenovani su i novi ministri finansija, nafte i pravde, dok su promene zaobišle ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i premijera Hasema Kandila, prenosi Beta.
XS
SM
MD
LG