Dostupni linkovi

Mihajlović: Zeleno svetlo Vlade za reorganizaciju Srbijagasa


Ministrastvo energetike dobilo je pozitivna mišljenja drugih ministarstava u Vladi Srbije o planu reorganizacije Srbijagasa, i očekuje se da će biti brzo usvojen, rekla je u intervju Tanjugu resorni ministar Zorana Mihajlović.

Srbijagas danas ima gubitak viši od milijardu evra, što treba nadoknaditi i videti kako su nastali ti manjkovi, ali i omogućiti preduzeću da funkcioniše, dodala je ministarka i naglasila da postoji jasna volja države da ima efikasno i profitabilno preduzeće", navela je ona.

"Naš cilj je energetska bezbednost, stabilno snabdevanje gasom, kvalitetniji gas potrošačima, ali i da zaposleni budu zadovoljni", dodala je ona.

Mihajlovićeva je ukazala da će sindikati biti deo buduće radne grupe u reformisanju Srbijagasa, i da niko neće ostati bez posla. I nije logično, kaže da neko bude protiv reformisanja jednog državnog preduzeća, koje je gubitaš i pred bankrotom, u profitabilnu i efikasnu kompaniju.

I Srbijagas i Transgas, koji nastanu reorganizacijom sadašnjeg preduzeća, biće državna preduzeća, rekla je Tanjugova sagovornica.
XS
SM
MD
LG