Dostupni linkovi

Eksplozije u Damasku: Sirija ponovno okrivljuje Izrael


Sirijska državna televizija objavila je da su izraelske rakete u noći na nedjelju pogodile vojni istraživački centar Džamraja u sjevernom predgrađu Damaska. Eksplozije su se dogodile dan nakon što su izraelski zrakoplovi u Siriji napali pošiljku projektila za Hezbolah.

Prema sirijskoj vladi, Izrael je već napao taj istraživački centar u siječnju. Američki izvori tada su tvrdili da je meta bio konvoj oružja namijenjen libanonskom Hezbolahu. Očevici su kazali da su u trenutku eksplozija na nebu vidjeli zrakoplove, objavio je Sirijski opervatorij za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Izraelski dužnosnici napad nisu komentirali. Komentara nisu imali ni State Department ni Pentagon, kao ni izraelsko veleposlanstvo u Washingtonu.

Inače, najmanje 62 stanovnika grada Baniasa na zapadu Sirije pronađena su jučer mrtva nakon napada vojske predsjednika Bašara al-Asada, a oporba optužuje da Asad, koji je alavit, ubija sunite u operaciji etničkog čišćenja nalik na onu u BiH prije 20 godina. Među ubijenima je i 14 djece. Broj žrtava mogao bi još porasti jer se nekoliko desetaka stanovnika smatra nestalima.
XS
SM
MD
LG