Dostupni linkovi

Nedeljković: Dodik podržao Srbe s Kosova



Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga, koga je postavila Vlada Srbije, Radenko Nedeljković izjavio je danas u Banjaluci da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao Srbe s Kosova da istraju u svojim zahtevima, da se izbore za svoja prava i opstanu na svojim ognjištima.

On je rekao da se Dodikov stav o kosovskom pitanju nije promenio, navodeći da je Dodik i u kontaktu s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem jasno rekao da je taj sporazum štetan.

Nedeljković je potvrdio da će se delegacija Srba s Kosova sutra u Beogradu sastati s premijerom Srbije Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem i izneti svoj stav o referendum o briselskom sporazumu.

"Mi ćemo prihvatiti sprovođenje referenduma. Takođe, iznećemo neke naše zahteve, od toga kako će glasiti referendumsko pitanje, u vezi s rokom održavanja, korišćenjem sredstava informisanja u Srbiji, jer su u poslednje vreme mediji u Srbiji blokirani i mogu se čuti samo predstavnici Vlade Srbije", naglasio je Nedeljković.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je da su Srbi na Kosovu zabrinuti zbog briselskog sporazuma i najava njegovog sprovođenja, dodajući da su mnogi incidenti na Kosovu posledica postizanja tog sporazuma.
XS
SM
MD
LG