Dostupni linkovi

Vučić: Pitanje na referendumu moglo bi biti samo za ili protiv sporazuma


Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučić
Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da je predstavnicima Srba sa severa Kosova rekao da je spreman da na eventualnom referendumu pitanje bude u njihovu korist i da glasi "Da li ste za briselski sporazum ili ne".

Vučić je, međutim, rekao da ne prihvata predlog da pitanje na eventualnom referendumu bude "Da li Kosovo treba da bude u Srbiji ili ne", kao i da je odbio da ne učestvuje u kampanji za prihvatanje briselskog sporazuma s Prištinom ako bi referendum zaista bio i raspisan.

"Postavićemo pitanje koje vama (Srbima sa severa Kosova) odgovara, a pitanje koje vama odgovara jeste: 'Da li ste za briselski sporazum ili ne'. Zato što za taj sporazum nije niko", rekao je Vučić gostujući u emisiji Prve televizije.

"Za taj sporazum nije niko, ja ne mogu da kažem da je taj sporazum idealan, uvek ću da mu nađem više pokuda nego pohvala", rekao je Vučić i istakao da je to uprkos svemu najbolje moguće rešenje za Srbiju u datim okolnostima.

Vučić je rekao da protivnici briselskog sporazuma neće na uličnim protestima moći da promene odluku vlade koja je na njega pristala zarad budućnosti zemlje.
XS
SM
MD
LG