Dostupni linkovi

SPP o odluci Tužilaštva BiH o Budimiru


Stranka pravde i poverenja (SPP) u nedelju je oštro osudila, kako navodi, uplitanje političkih igara u rad Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

SPP, reagujući na odluku Tužilaštva BiH da traži pritvor za predsednika Federacije BiH i predsednika SPP-a Živka Budimira, smatra da ta odluka "potvrđuje nedavno iznesenu tezu SDP-a da u našoj zemlji postoje stranački tužioci koji su najbolji dokaz da je reforma pravosuđa u delu koji se odnosi na tužilaštva, doživela potpuni fijasko i da je trenutno najlošija karika u pravosudnom sustavu".

Tužilaštvo BiH uputilo je Sudu BiH u subotu predlog za određivanje mere pritvora u trajanju od 30 dana za Budimira i još osam od ukupno 19 osoba uhapšenih u petak u opsežnoj akciji Agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Portparol Tužilaštva BiH Boris Grubešić izjavio je da je ovim licima predložena mera pritvora zbog mogućnosti bekstva, jer većina njih poseduje dvojna državljanstva.

Prema njegovim rečima, radi se o četiri lica koja su uhapšena u predmetu "Memori" a koji se sumnjiče za organizovani kriminal i neovlašćeni promet opojnim drogama, i o pet osumnjičenih iz predmeta "Patriot" i "Pravda".
XS
SM
MD
LG