Dostupni linkovi

Ljajić: Sprovođenje sporazuma biće teži deo posla


Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić ocenio je u subotu uveče da će sprovođenje sporazuma iz Brisela biti teži deo posla i dodao da bi bilo najgore da dođe do razilaženja stavova kosovskih Srba i Vlade Srbije po tom pitanju.

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, Ljajić je rekao da su svi svesni da će sprovođenje sporazuma biti teško, ali da je njegovo postizanje veliki korak napred.

"Dobrom delu međunarodne zajednice pokazali smo da teške probleme možemo da rešavamo na demokratski način i da smo promenili matricu političkog ponašanja... I u međunarodnoj zajednici su svesni poteškoća koje mogu da uslede, ali je, pre svega, u našem interesu da se sporazum sprovede", rekao je Ljajić.

Govoreći o predstojećem sastanku Srba sa severa Kosova i državnog vrha Srbije, Ljajić je rekao da bi najgore što može da se desi bilo da dođe do razdvajanja stavova države i kosovskih Srba.

Komentarišući zahteve za raspisivanje referenduma o tom pitanju, Ljajić je rekao da bi imalo smisla ulagati vreme i novac u te aktivnosti samo ako će Srbi s Kosova prihvatiti njegove rezultate.
XS
SM
MD
LG