Dostupni linkovi

Miroslav Mišković ostaje u pritvoru


Miroslav Misković
Miroslav Misković
Tužilaštvo za organizovani kriminal nije se saglasilo s prijedlogom odbrane Miroslava Miškovića i Mila Đuraškovića da im se pritvor zamijeni blažom mjerom ili ukine.

Tanjugu je u tužilaštvu rečeno da su "odbijene sve inicijative u tom pravcu".

Vlasnik „Delta holdinga“ i vlasnik „Nibens grupe“ su u pritvoru zbog opasnosti od bekstva, pošto je osnov za pritvor "uznemirenje javnosti" prestao da važi 15. aprila, posle stupanja na snagu novih odredaba Krivičnog zakona.

Miškovićeva odbrana je predložila sudiji za prethodni postupak da mu se ukine pritvor uz polaganje jemstva u iznosu koji odredi sud, ili da se zamijeni kućnim pritvorom.

Đuraškovićeva odbrana je takođe predložila ukidanje pritvora ili zamjenu za kućni pritvor, ali bez jemstva, rekao je danas Tanjugu njegov branilac Zoran Ateljević.

Pošto se tužilaštvo nije saglasilo ni sa jednim prijedlogom odbrane, sada se čeka odluka sudije za prethodni postupak, rekao je Ateljević.

On je podsetio da je Miškoviću i Đuraškoviću pritvor produžen do 9. juna kada mora da se podigne optužnica ili da oni budu pušteni iz pritvora po sili zakona.

Marko Mišković, sin vlasnika „Delta holdinga“, pušten je iz Okružnog zatvora u Beogradu 3. aprila i prebačen u svoj stan, gdje mu je postavljena elektronska narukvica.

Odlukom Specijalnog suda Miškoviću je ukinut pritvor i zamijenjen kućnim pritvorom, mjerom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor.

Miškovići, Đurašković i još sedam osumnjičenih uhapšeni su 12. decembra prošle godine zbog sumnje da su putarska preduzeća pronevjerama oštetili za 30 miliona dinara.
XS
SM
MD
LG